Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Plans socials d'Ajut a persones en situació de risc o exclusió social del municipi d'Amposta

publicat el 14/9/2016


 Amb un pressupost municipal que girarà entorn als 153.000 €, als que es suma uns 40.000 € en col·laboració social i 22.000€ en contractació a joves menys de 30 anys del programa de Fem ocupació per a joves. En total seran uns 215.000€ que es destinaran a la contractació de persones aturades d'Amposta que tenen especials dificultats personals, econòmiques i familiars.

L'Ajuntament d'Amposta tots els anys rep del SOC una sèrie de subvencions per a la contractació de persones amb unes característiques determinades i un nombre acotat que hi pot participar. Però després de varis anys veient que hi havia moltes persones que no podien entrar dins d'aquestes programes i contractacions, entre l'Àrea de Serveis Socials i de Polítiques Actives d'Ocupació és van estructurar uns plans d'ocupació propis per intentar donar cobertura a totes aquestes persones, usuàries dels Serveis Socials majoritàriament, amb risc o exclusió social.

Aquestes persones reben ajuts d'urgència, bonus alimentaris, tíkets de menjar fresc,... entenem que facilitant feina amb una contractació directa, no sols es facilitar un recurs econòmic a la gent que ho necessita sinó que es dignifica i empodera a la persona a través d'un treball. A la vegada, totes aquestes persones poden tenir una nova oportunitat per tornar a inserir-se en el mercat laboral.

Les bases reguladores que s'han confeccionar per a tirar endavant els plans socials no es van poder posar en pràctica per problemes administratius. La Generalitat no permet tirar endavant segons quines activitats per part de les administracions locals, que siguin incompatibles amb altres activitats, ajudes o programes que ja es fan des de la pròpia Administració autonòmica, és per això que encara la voluntat de l'Ajuntament era posar en funcionament els plans socials abans, no ha estat possible fins l'autorització de la Generalitat de Catalunya. Ara que ja es té, la voluntat de l'Ajuntament d'Amposta és que cada any es puguin endegar abans; per poder disposar d'una sèries de persones que es puguin incorporar als serveis municipals al llarg de tot l'any en funció de les seves necessitats.

Per aquests primer any hem volgut contractar inicialment unes 30 persones, tal com posava a les bases reguladores: 10 peons d'obra pública, 6 peons de neteja viària, 8 peons de serralleria i pintura, 4 de

peons de neteja en equipaments i 2 encarregats d'obra.

Finalment i després de valorar les sol·licituds presentades, les situacions personals i particulars de cada persona, es va decidir fer un repartiment dels mesos disponibles fins a final de l'exercici entre més candidats, facilitant així el treball a més persones que ho han necessitat.

En total de les 104 sol·licituds ateses, 9 no complien amb els requisits generals establerts (temps mínim de padró a Amposta), de la resta s'han seleccionat un total de 50 persones repartides: 19 peons d'obra, 11 peons de neteja viària, 10 peons de serralleria, 8 peons de neteja d'equips i 2 encarregats. En total s'han repartit 109 mensualitats de feina en contractes d'un a tres mesos.

L'Ajuntament d'Amposta ha fet un esforç molt important i s'ha apostat per facilitar uns recursos econòmics a aquestes persones a través del treball. Sabem que no es podrà donar feina a tothom i baixar les dades de l'atur d'Amposta, però volem contribuir en ajudar a unes persones i les seves famílies a superar aquestes situacions de crisi que esperem siguin temporals.

L'any proper volem continuar apostant per aquests plans socials i vist com s'ha desenvolupat aquest any, volem millorar-los. Ja sigui augmentant el temps dels contractes, introduint formació i millora de competències dels treballadors contractats, ajudes a la recerca de feina, i la millora d'algun dels requisits per a accedir-hi. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Plans socials d´Ajut a persones en situació de risc o exclusió social del municipi d´Amposta 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies