Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

El COPATE fa una prova pilot contra el mosquit tigre en quatre poblacions del Montsià

publicat el 26/8/2016

 El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha iniciat aquest estiu una prova pilot per controlar la població del mosquit tigre (Aedes Albopictus) a la via pública. Es fa en quatre municipis del Montsià: Alcanar, Ulldecona, Sant Carles de la Ràpita i La Sénia, i consisteix en un tractament amb un producte químic, sobretot, a la xarxa d'embornals, durant el cicle de vida de l'insecte. Ja se n'han fet dos i el pròxim mes es farà el tercer tractament. A finals d'any s'avaluarà l'eficàcia d'aquests tractaments per poder repetir-los l'any vinent i ampliar-ho a altres municipis interessats. Malgrat que l'àmbit públic només representa entre un 20% i un 30% dels focus del mosquit tigre, els tècnics destaquen la necessitat d'actuar-hi per minimitzar-ne l'impacte de l'insecte.

El mosquit tigre va detectar-se per primer cop a les Terres de l'Ebre fa cinc any i des de fa un parell està instal·lat al territori. "Ha vingut per quedar-se", ha reiterat el director tècnic del COPATE, Raül Escosa, que assegura que eradicar-lo serà difícil però s'ha de controlar el seu desenvolupament. D'una banda, les picades d'aquest mosquit són molt molestes, és agressiu, i de l'altra per una qüestió sanitària ja que pot ser transmissor d'alguns virus, com el zika.

Els tractaments en l'àmbit públic es fan als embornals dels carrers, a algunes soques d'arbres i a algunes fonts. Requereix d'un treball previ durant l'hivern de geolocalització dels principals focus per actuar-hi en la fase larvària i evitar que el mosquit arribi a ser adult. A finals d'any s'avaluarà com han funcionat els tractaments i el CODE podria oferir-los a altres ajuntaments interessats a partir de l'estiu vinent. 

Amb tot, Escosa deixa clar que aquesta tasca per evitar el desenvolupament del mosquit tigre a l'àmbit públic no servirà de res si la gent no elimina els punts d'aigua estancada en l'àmbit privat, bàsicament en habitatges. "El 70 o 80% dels llocs de cria del mosquit tigre és l'espai intradomiciliari: des d'un plat amb aigua en un test al balcó fins a estancaments d'aigua en jardins amb regadiu", ha assegurat.Amposta Ràdio > NOTÍCIES > El COPATE fa una prova pilot contra el mosquit tigre en quatre poblacions del Montsià 

  • Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
    Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies