Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Quatre Euromed pararan a l’Aldea a partir de l’1 de novembre per millorar el servei ferroviari a les Terres de l’Ebre

publicat el 18/7/2016

 Quatre trens Euromed en sentit nord i quatre més en sentit sud pararan cada dia a l’estació de l’Aldea a partir de l’1 de novembre per millorar la mobilitat ferroviària dels habitants de les Terres de l’Ebre, segons ha anunciat aquest divendres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Aquesta mesura representarà reduir entre quaranta minuts i una hora el temps de desplaçament necessari entre Barcelona i Tortosa, que ara és d’entre 2.20 hores i 2.40 hores a bord de la línia R16 de Regionals i que passarà a ser d’1.40 hores. La Generalitat assumirà el cost de 75.000 euros mensuals per homologar les tarifes amb el servei Euromed. Rull ha defensat aquesta solució “en benefici de la gent de les Terres de l’Ebre” i ha reclamat al Ministeri de Foment que completi el desdoblament de l’R16, que hauria d’estar enllestit el maig de 2017.

Tanmateix, el conseller ha posat en entredit que Foment complexi aquest termini per desdoblar el tram de l’R16 entre Vila-seca i l’Hospitalet de l’Infant, que ja acumula diversos retards en la seva execució. Per això, el titular de Territori ha afirmat que “no volem esperar-nos” en millorar el servei ferroviari dels usuaris de les Terres de l’Ebre i ha recordat les “imatges ignominioses” de principis de juliol dels passatgers caminant per les vies de la línia R16 després d’una avaria d’un tren a Vandellòs.

“L’alternativa a la solució dels Euromed era no fer res, però hem volgut actuar en benefici de la gent. Estem parlant d’una reivindicació històrica dels usuaris de les Terres de l’Ebre”, ha assenyalat Rull en una roda de premsa aquest matí. Ara el Departament de Territori i Sostenibilitat estudiarà quins són els millors horaris de pas dels Euromed per captar el màxim nombre d’usuaris a l’Aldea. Com a contrapartida, el servei d’Euromed entre Barcelona i València registrarà un temps afegit de quatre minuts en relació al seu temps de durada habitual.

El Govern té l’objectiu que les tarifes que hauran d’abonar els usuaris de les Terres de l’Ebre per utilitzar aquests Euromed a l’Aldea siguin les mateixes que paguen per utilitzar el servei de trens de Regionals. “És una mesura transitòria”, ha sentenciat el conseller. Rull ha recordat que la Generalitat continuarà negociant amb Adif perquè s’inverteixi a l’R16 alhora que es busca una solució per adaptar els horaris d’aquesta línia a la realitat, ja que actualment els trens funcionen sistemàticament amb retards en relació als horaris fixats. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Quatre Euromed pararan a l’Aldea a partir de l’1 de novembre per millorar el servei ferroviari a les Terres de l’Ebre

  • Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
    Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies