Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

El Parc Natural del Delta de l'Ebre inicia la protecció de la vegetació natural de la platja del Serrallo

publicat el 15/7/2016
  • El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha iniciat aquest mes de juliol, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja (Montsià), accions de protecció de les àrees naturals de la platja del Serrallo especialment sensibles a l’impacte ocasionat per l’ús públic. El Serrallo és un hàbitat d’interès natural configurat per petites dunes i una àmplia zona de vegetació formada principalment per sosars. Aquestes zones tenen un alt valor natural, ja que hi ha plantes amb fortes adaptacions al medi, com la salicòrnia, i que alberguen petites colònies d’ocells nidificants, com el corriol camanegre o la garsa de mar.

 

Malgrat el bon estat de conservació, les àrees naturals del Serrallo presenten una forta pressió antròpica a causa del seu ús públic. Els accessos a la platja i zones naturals pròximes es realitzen amb vehicle i ocasionen la proliferació de camins i zones d’aparcament que deriven en l’extinció de la vegetació i molèsties a la fauna.

 

Instal·lació de panells informatius

 

L’actuació consisteix en la delimitació perimetral —al llarg de 600 metres— de la vegetació i les dunes de l’accés principal d’aquesta àrea, inclosa dins el Parc. A més, s’han senyalitzat les zones on està prohibida la circulació motoritzada i s’ha instal·lat un plafó informatiu per incentivar la recollida de la brossa generada. Amb això, es vol compatibilitzar la conservació dels hàbitats aquàtics, dunars, costaners, àrees de nidificació i zones de vegetació natural amb la satisfacció dels usuaris. A més, en un futur, l’actuació permetrà dotar a l’àrea d’un segment interpretatiu vinculat a la vegetació halòfila i psammòfila (plantes adaptades a sols salins i arenosos).

 

El projecte de protecció de l’entorn està inspirat en el treball d’un, alumne del Màster en espais naturals protegits de la Universitat Autònoma de Madrid, que va desenvolupar el seu treball de fi de màster al Parc Natural del Delta de l’Ebre, Diego Marcos. Aquesta primera fase executada per la brigada del parc finalitzarà a l’agost. De cara a l’any vinent, l’actuació continuarà als accessos secundaris. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > El Parc Natural del Delta de l´Ebre inicia la protecció de la vegetació natural de la platja del Serrallo 


Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies