Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

TEA TIME (LA ONCE)

publicat el 12/7/2016


Com a novetat portem per primera vegada el Documental del Mes fóra del Casal d'Amposta, i per tant es projectarà de manera gratuïta al Poble Nou del Delta el proper divendres 22 de juliol a les 22.00 h a la Plaça de la Font. Allà projectarem Tea Time (La Once), la pel·lícula de la directora xilena Maite Alberdi, ovacionada per la crítica, nominada als passats Premis Goya com a Millor Pel·lícula Iberoamericana i guanyadora del premi a Millor Pel·lícula al Festival DocsBarcelona 2014.


Si voleu declaracions d'algú de l'Associació Sociocultural Tarambana sobre aquesta projecció podeu contactar amb Santi Valldepérez.


Sinòpsis


Cinc dones es reuneixen per prendre el te, religiosament, un cop al mes des de fa seixanta anys. La Teresa, l’Alicia, l’Angelica, la Ximena i la Gema es coneixen des de que anaven a un col·legi catòlic de Santiago de Xile i han mantingut la seva amistat fins a dia d’avui. En aquestes reunions mensuals riuen, xerren, organitzen excursions i discuteixen totes juntes sobre com ha arribat a canviar la societat xilena amb reflexions hilarants que van del sarcasme a la tendresa.

 

Però sobretot parlen de la seva vida, els seus amors i les histories que tenen en comú, tot menjant-se deliciosos dolços i prenent el te. Encara que es coneguin des de fa tant de temps, totes elles tenen personalitats i biografies ben diferents, però s’estimen, es comprenen i es perdonen tots els retrets. Les seves quedades sistemàtiques ens permeten entrar en un espai d’intimitat femenina a partir de la qual s’interpreta la vida sota el prisma d’una formació conservadora que intenta entendre la manera de viure actual.

 

Xile és un país que ha canviat molt els últims 60 anys: les protagonistes han vist com Salvador Allende era elegit president i Augusto Pinochet instaurava una llarga i brutal dictadura militar que duraria gairebé 30 anys. Encara que sembla que les seves vides no han canviat gaire, ara s’han d’enfrontar a un període de transformacions evidents. L’enyorança pels seus éssers estimats i la melancolia pels seus dies passats es barreja amb els seus pensaments i inquietuds quan miren al futur.

 

Tea Time (La Once) fa referència a una expressió xilena que, segons paraules de la directora Maite Alberdi, significa “quedar per berenar” (“tomar once” en xilè). Ella és la néta d’una de les protagonistes i assitia a aquestes reunions des de feia temps. Durant cinc anys va estar gravant aquest grup de senyores vitals i inquietes amb una acurada i colorista posada en escena i amb molt sentit de l’humor. Un retrat delicat, irònic i estèticament deliciós que la directora filma com un tendre i nostàlgic homenatge a un ritual propi d’un temps passat que es perdrà i desapareixerà amb les seves protagonistes.

 

Tea Time (La Once) és una divertida reflexió sobre la joventut, el pas del temps i l’amistat 

des del punt de vista d’un grup d’amigues octogenàries, algunes casades, d’altres solteres o vídues, que mantenen vius els seus records i les ganes de gaudir del temps que els queda. Passen els anys i cada mes la tetera es torna a omplir d’aigua calenta, i així seguirà sent mentre les seves protagonistes romanguin vives. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > TEA TIME (LA ONCE)

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies