Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

L'Hospital Comarcal posa en funcionament una àrea d'atenció pediàtrica dins al servei d'urgències

publicat el 30/6/2016L'Hospital Comarcal d'Amposta estrenarà, el proper divendres 1 de juliol, l'àrea d'atenció pediàtrica dins el servei d'urgències. Es tracta d'una zona específica per "poder proporcionar un tractament diferencial i específic per als pacients pediàtrics". Aquesta àrea donarà servei als 6.000 xiquets i xiquetes que anualment atén el servei d'Urgències de l'Hospital, "uns 3.000 dels quals són menors de 7 anys", en paraules del director de l'Hospital, Josep Saa.

En concret, s'ha creat una zona annexa a l'àrea d'urgències, amb una consulta de visita i un box específic per aquests pacients. A més, també s'ha habilitat una sala d'espera específica i s'ha creat un circuit d'admissions específic per a l'àrea d'atenció pediàtrica. Tot plegat, s'ha decorat amb aus del Delta de l'il·lustrador ampostí, Hernan en H, que ha col·laborat de forma desinteressada en aquest projecte. "És una satisfacció poder treballar per la ciutat, amb projectes d'aquest tipus", ha dit Hernan, qui també ha decorat la zona de consultes externes de pediatria.

Quant a l'atenció sanitària, tant el personal mèdic (12 metges) com el d'infermeria (12 infermers) del servei d'urgències han fet una formació específica per atendre les patologies urgents pediàtriques. "Vam obrir una oferta de treball per cobrir una plaça de pediatra per urgències, però va quedar deserta", ha assenyalat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, tot afegint: "davant la dificultat de trobar pediatres al mercat laboral actual, s'ha optat per aquest model que ja s'està fent per tot el país".

El circuit específic per als nens començarà amb una valoració inicial a l'àrea de triatge per part d'una infermera, per posteriorment ser enviats a la Àrea d'Atenció Pediàtrica, on seran visitats per un metge i una infermera a l'àrea de boxes. Un cop acabada la visita, el pacient serà donat d'alta hospitalària. En els casos on la complexitat de la patologia superi la cartera de serveis de l'Hospital, serà derivat al servei de pediatria de l'Hospital de referència de les Terres de l'Ebre. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > L´Hospital Comarcal posa en funcionament una àrea d´atenció pediàtrica dins al servei d´urgències

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies