Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

L'Ajuntament d'Amposta i Repsol s'uneixen per fomentar l'ús d'autogas

publicat el 16/6/2016L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs i Roiget, i el director territorial de GLP de Repsol a Catalunya, Roger López Navarro, han signat aquest dimecres 15 de juny un acord de col·laboració per impulsar l'ús d'AutoGas a la ciutat. L'AutoGas és el carburant alternatiu més utilitzat al món.


El conveni signat contempla el compromís de l'Ajuntament d'Amposta d'adoptar mesures dirigides a la millora de la qualitat de l'aire i la protecció de l'atmosfera. A aquest efecte, el consistori es compromet a promocionar els automòbils que utilitzen AutoGas i plantejar bonificacions fiscals sobre l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica i l'Impost d'Activitats Econòmiques als qui adquireixin aquests vehicles d'acord amb la normativa aplicable.


Per la seva banda, Repsol garanteix el subministrament a la localitat amb el sortidor de AutoGas situat en l'estació 10.453 Riu Ebre situada en l'Av. Sant Jaume 93 (carretera TV-3405, km 0,5). Repsol ofereix el servei d'aquest carburant alternatiu en més de 360 estacions, de les quals 71 estan a Catalunya, i en 300 punts de subministrament particulars per a flotes o skids.


Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament d'Amposta reforça les seves actuacions per fomentar l'estalvi i l'eficiència energètica, dins de les seves polítiques de desenvolupament d'un model energètic sostenible en l'àmbit local.


Les avantatges d'usar AutoGas


L'AutoGas és el carburant 'alternatiu' més utilitzat del món, amb més de 25 milions de vehicles en circulació, dels quals més de 15 milions es troben a Europa i més de 50.000 a Espanya. Concretament, a Catalunya ja són més de 8.000 vehicles els que confien en els avantatges de l'AutoGas.


El GLP d'automoció contribueix a la millora de la qualitat de l'aire per les seves baixes emissions de partícules, diòxids de nitrogen i CO2. A més, ofereix un estalvi de fins al 40% pel que fa als carburants tradicionals.


Gràcies a la seva tecnologia ‘bifuel', aquests vehicles estan equipats amb dos dipòsits, un amb gasolina i un altre amb GLP, que s'usen indistintament i a elecció del conductor. Compta amb les prestacions d'un vehicle convencional, però la seva conducció és més suau, silenciosa i sense vibracions. L'AutoGas és recolzat per les administracions amb ajudes públiques per renovar el parc automobilístic a través dels plans PIVE 8 i MOVEA, així com bonificacions en l'impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM). Amposta Ràdio > NOTÍCIES > L´Ajuntament d´Amposta i Repsol s´uneixen per fomentar l´ús d´autogas 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies