Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

L'escola Consol Ferré d'Amposta, tancada dilluns per fer estudis ambientals després de la intoxicació de 9 alumnes

publicat el 13/6/2016

L'escola Consol Ferré d'Amposta romandrà tancada dilluns perquè tècnics de Medi Ambient realitzin diversos estudis ambientals per descartar afectacions després de la intoxicació de 9 alumnes que es va conèixer divendres. Segons Salut, l'avaluació dels casos i les proves efectuades indiquen que no hi ha cap risc pels nens. Amb tot, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha dit que l'escola estarà tancada "per prudència i la tranquil·litat dels pares". Segons ha explicat Tomàs, la intoxicació podria ser deguda a "algun tractament" aplicat dijous en solars del voltant del centre, del qual ja no en quedaria res. Els infants que van ser ingressats per marejos, mal de cap i vòmits ja han estat donats d'alta.

L'alcalde d'Amposta ha explicat que dilluns es faran unes proves ambientals per "ratificar que no queda res del que hauria pogut desenvolupar aquest tipus de problemàtiques als xiquets". Els tractaments que s'estarien investigant com a possibles causants de la intoxicació serien, d'una banda, un herbicida aplicat en un bloc de pisos i, d'altra banda, una fumigació per una plaga de puces i paparres a la gespa. "Són probabilitats: no hi ha cap agent víric, l'aigua està bé i la resposta que mou Salut seria aquesta, tot i que ja no quedaria res" dels tractaments, ha afirmat Tomàs.

L'alcalde ha detallat també que al voltant de l'escola, on hi ha més blocs, s'està fent vida normal i que això fa intuir que ja no queden rastres dels tractaments, "uns productes volàtils que en contacte amb el sol s'eliminen de seguida".

El tractament s'hauria aplicat dijous i, entre dijous i divendres, nou alumnes de l'escola Cònsol Ferré van patir marejos, mal de cap i vòmits. Sis van ser traslladats a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on van ser atesos. Cinc van rebre l'alta hospitalària divendres i un altre menor, que s'havia quedat ingressat en observació, també va ser donat d'alta més tard. Tots els nens implicats són alumnes de primària de diverses edats.Amposta Ràdio > NOTÍCIES > L´escola Consol Ferré d´Amposta, tancada dilluns per fer estudis ambientals després de la intoxicació de 9 alumnes

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies