Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Les dues activistes d'AnimaNaturalis agredides al Mas de Barberans ratifiquen la denúncia als jutjats d'Amposta

publicat el 18/5/2016

 Les dues activistes d'AnimaNaturalis, Aïda Gascón i Yasmina Moreno, que van ser agredides en un acte de bous a la plaça al Mas de Barberans (Montsià), han declarat davant el magistrat d'instrucció número 1 dels jutjats d'Amposta i han ratificat la denúncia, aquest dimarts al matí. Moreno i Gascón, directora de l'entitat a Espanya, han explicat els fets i han tornat a identificar els presumptes agressors, que estan citats a declarar dijous. La setmana vinent també declararan alguns testimonis, entre ells, les noies que van gravar els fets. La directora de l'entitat animalista ha apuntat la bona rebuda que van tenir dissabte passat als bous a la plaça d'Alcanar i ha demanat que aquesta sigui "la tònica" durant tota la temporada taurina, així com l'augment de la presència policial. Les activistes tornaran a mitjan juny, quan hagin reparat les seves càmeres, a gravar més festes amb bous a les Terres de l'Ebre.

Aïda Gascón i Yasmina Moreno han ratificat la denúncia, han designat un procurador per al cas i han contestat, al titular del jutjat d'instrucció número 1 d'Amposta, algunes preguntes sobre com es van succeir els fets. També han hagut de tornar a identificar els presumptes agressors. Està previst que els quatre detinguts pels fets declarin dijous i també han de comparèixer davant del jutge, en qualitat de testimonis, les activistes que van gravar els fets. Està previst que sigui la següent setmana. El procés pot ser una mica lent i no es descarta que la convocatòria del judici es pogués retardar fins a un any. 

A més de l'informe de lesions que van patir, les activistes han reclamat la sostracció d'una de les càmeres que duien, que no ha aparegut, i els danys que va patir una segona càmera que portaven, a la qual també li falta la targeta de memòria on hi havia gravades les agressions a Moreno. Aquesta càmera la van recuperar els Mossos d'Esquadra però estava trencada i encara no l'han pogut reparar. Les imatges han estat clau per arribar a la justícia. "Afortunadament vam poder gravar aquests fets de violència, que no són puntuals i que han anat succeint a diferents pobles on hem anat a gravar però es primer cop que tenim imatges", ha remarcat Gascón. "Fins ara no havíem pogut gravar insults, coaccions o l'ambient hostil. Ara ho hem pogut gravar bé amb bones imatges i s'han escampat mitjans de comunicació", ha afegit. 

La directora d'AnimaNaturalis ha reconegut que des dels incidents "l'ambient és més calmat" i serà més fàcil que puguin fer "la seva funció". La prova ha estat aquest dissabte a Alcanar, on van poder gravar tranquil·lament amb càmeres prestades, però no serà fins a mitjan juny que puguin tornar a gravar més actes taurines a les Terres de l'Ebre. També han reclamat que l'augment de la presència policial es mantingui i que "sempre hi hagi una mínima presència de policies per evitar fets violents". "Esperem que no sigui només una reacció de pocs dies sinó que sigui tònica de tota temporada taurina a Catalunya. Que no arribem al setembre o l'octubre i tornem a partir episodis violents, que ens sentim amenaçades i no ens puguem sentir amb la llibertat de gravar correbous sens coaccions, amenaces, insults o violència", ha defensat Gascón. 

La directora d'AnimaNaturalis confia que la sanció que dictamini la justícia als presumptes agressors sigui "exemplar" per "poder tenir una temporada de bous tranquil·la". "Que la gent prengui exemple d'allò que no s'ha de fer i s'ho pensi dues vegades abans d'agredir, a nosaltres, o a qualsevol persona que estigui gravant els bous", ha apuntat Gascón. En aquest sentit la presidenta d'AnimaNaturalis ha reconegut que ja hi ha hagut un punt d'inflexió després dels fets de Mas de Barberans ja que, el passat dissabte, en els bous a la plaça d'Alcanar, van viure una situació "inèdita". "Mai havíem viscut d'una forma tan tranquil·la una tarda de bous perquè hi havia moltíssims mitjans de comunicació i molta policia. La gent no ens va dir res ni tan sols ens van mirar malament, una situació insòlita que mai ens havia passat i esperem que tota la temporada a Catalunya sigui com la que vam viure a Alcanar", ha demanat Gascón. 

Per la seva banda, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha celebrat, després del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat al territori, el bon funcionament del dispositiu que s'ha establert aquests dies que se celebren festes amb bous a Alcanar, l'Aldea i Santa Bàrbara. Pallarès ha remarcat la bona feina de totes les parts perquè no calgués lamentar nous incidents. "Han treballat molt bé els ajuntaments, les entitats que organitzen els bous i els Mossos d'esquadra", ha apuntat.  Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Les dues activistes d´AnimaNaturalis agredides al Mas de Barberans ratifiquen la denúncia als jutjats d´Amposta

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies