Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Denunciats 13 mariscadors professionals per l'extracció il·legal de més de 3 tones de garoines al Delta de l'Ebre

publicat el 9/5/2016

13 mariscadors professionals han estat denunciats per l'extracció il·legal de 3.500 kg de garoines de les costes del Delta de l'Ebre. En una actuació conjunta d'inspectors de pesca de la Generalitat i Mossos d'Esquadra, que fan controls per impedir la pesca furtiva, els agents van detectar la presència de grans quantitats de garotes venudes en indrets on no hi ha cap mariscador professional, i que a més no constaven com a declarades a la Generalitat. Les denúncies han estat trameses als serveis territorials d'Agricultura a les Terres de l'Ebre perquè s'iniciï l'expedient corresponent per infracció greu a la llei catalana de pesca.

Actualment, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), només té atorgades 3 llicències professionals d'extracció a mariscadors de l'Ametlla de Mar i l'Ampolla. La campanya de recollida de garoines porta associat un seguiment anual de l'estat de les poblacions i el nombre de permisos especials està vinculat al resultat del seguiment i a l'estat dels recursos. 

Els productes de la pesca, en ser comercialitzats per primer cop, queden registrats mitjançant uns fitxers electrònics anomenats notes de venda que, alhora, són enviats a la Generalitat perquè tingui coneixement de l'estat dels recursos naturals i pugui gestionar la pesca amb dades objectives.

La gestió pesquera s'ha de basar sempre en dades que permetin garantir el bon estat de les poblacions. Segons el Departament d'Agricultura i Pesca de la Generalitat, la pesca furtiva o la comercialització dels productes pesquers fora dels circuits establerts posen en perill els recursos pesquers i la rendibilitat i continuïtat del sector pesquer professional.

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies