5/05/2016

Un total de 93 famílies d’alumnes de tercer de primària i 140 de sisè s’han sumat a la campanya d’objecció de consciència a les proves de competències bàsiques que s’han realitzat aquests dies al centres. Així, les famílies han decidit fer insubmissió i els alumnes no han passat les proves de la LOMCE. Membres de la MUCE de les Terres de l’Ebre i de les AMPES de set escoles d’Amposta, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja i Els Muntells que s’han sumat a la campanya denuncien que aquestes proves són un instrument per afavorir la competència entre centres. 

Per la seva part, el professor de l’Escola l’Assumpció de Deltebre, David Ayet, ha recordat que les proves es van començar a aplicar l’any 2000 com un element de reflexió interna del centre però actualment s’utilitza per assignar “nivells” als centres per tal de captar alumnat. També alerta que aquestes proves poden ser utilitzades pel departament d’Ensenyament a l’hora de decidir quines línies i a quins centres se suprimeixen. 

Tant des de la MUCE com des de les AMPES deixen clar que l’avaluació és necessària, però insisteixen que les proves de competències bàsiques són “injustes” perquè nomes avaluen la llengua i les matemàtiques, sense tenir en compte altres matèries o el projecte educatiu del centre.Amposta Ràdio > NOTÍCIES > 233 famílies de l’Ebre fan boicot a les proves de tercer i sisè de primària