Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Una detinguda per l'agressió de Mas de Barberans acusa les activistes antitaurines d'haver-los provocat premeditadament

publicat el 4/5/2016

 Janine Chalé, una de les quatre detingudes per l'agressió a dues activistes d'AnimaNaturalis que gravaven els correbous de Mas de Barberans (Montsià), assegura que les "provocacions" de forma "premeditada" per part de les animalistes es trobarien en l'origen de la pallissa que els van infligir divendres. Tot i admetre que l'agressió va ser una reacció "no justificable" i que no ser "la correcta", Chalé ha intentat vincular-la, en un comunicat i unes declaracions a l'emissora de ràdio local de Sant Carles de la Ràpita, amb els suposats "insults" i "agressions verbals" que els haurien dirigit les activistes abans de començar a gravar. "Van dir-nos assassins, que acabarien amb els bous i cavernícoles, el que ens solen dir", ha declarat. De fet, considera que únicament la presència de les noies al mateix espai que els aficionats ja no resulta admissible i, en aquest sentit, ha demanat a les administracions que s'haurien de separar els dos col·lectius. "No poden arribar a un espai taurí i, 'ancha es Castilla', seure al meu costat sabent que elles ho volen prohibir", ha declarat.

Chalé es defineix a ella mateixa i a la resta de detinguts, tots de la seva pròpia família –que es van acollir dissabte al seu dret a no declarar davant dels Mossos-, com a "persones pacífiques" i "grans aficionats als bous". Ella, concretament, apareix en el vídeo difós per d'AnimaNaturalis com la dona de cabell tenyit de ros que agredeix una noia al seu costat i li intenta prendre la càmera. Una actitud , insisteix, que "no és la correcta", però que ha intentat situar les causes de tot plegat en un suposat pla "premeditat" de les animalistes per a provocar-los i desencadenar la reacció violenta. Segons el seu relat, en el moment d'arribar a la plaça, les animalistes els haurien proferit "insults" per lluir camisetes reivindicatives dels actes taurins i portar nens: "cavernícoles" o "assassins", segons ha citat. 

Defensa, a més, que el fet d'haver-se assegut al seu costat ja suposava un acte premeditat de provocació per part de les activistes. "Elles què van a buscar? Que gravin, però separades dels taurins, no poden estar juntament amb nosaltres. Al final s'ha arribat al que s'ha arribat i s'ha obert la caixa de Pandora. Sabem que reacció no és la correcta. Eren cinc persones que venen preparades a gravar-nos, les agressions verbals que ens fan. Ja estaven preparades: és premeditació", ha insistit. 

Chalé, fins i tot, es considera a ella, els seus familiars també detinguts per l'agressió i els aficionats en general com e víctimes de la situació. "Ara m'ha tocat a mi, però qui sap a qui pot tocar això", ha reblat, abans de reclamar a les autoritats locals i al delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, que "protegeixin més als taurins", creant espais específics per ubicar els animalistes que acudeixen a gravar els actes. "Que es comprin un drone, però que no els posin amb nosaltres. No podem estar junts taurins i antitaurins, insultant-los i dient-nos assassins i cavernícoles. Estimem els animals: els animalistes som nosaltres", ha tancat. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Una detinguda per l´agressió de Mas de Barberans acusa les activistes antitaurines d´haver-los provocat premeditadament 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies