Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

La CE avisa el govern espanyol que haurà de garantir els cabals ecològics de l’Ebre en el Pla de Conca

publicat el 4/5/2016

 La Comissió Europea (CE) ha tornat a alertar el govern espanyol que haurà de garantir la preservació dels cabals ecològics en els plans hidrològics que ha presentat per a la seva validació, entre ells el del riu Ebre, i que al considerar-ho una qüestió prioritària també revisarà si aquests cabals garanteixen alhora el bon estat ecològic i mediambiental de les zones afectades. Aquesta és la resposta que ha donat la Comissió a les preguntes presentades per l’eurodiputat Francesc Gambús, que va qüestionar que el manteniment dels cabals ecològics previstos en el pla hidrològic anterior s'adeqüés a la Directiva Marc de l'Aigua.

La CE ha recordat que ja va advertir el govern espanyol que, en el cas que no garanteixin el bon estat ecològic dels rius, s’hauria de “comunicar de manera transparent les desviacions i les justificacions sobre la base de la viabilitat tècnica o d'uns costos desproporcionats”. A més, ha respost que cal “considerar els objectius dels hàbitats i les espècies protegides dependents de l'aigua a l'hora de fixar els cabals ecològics”.

Gambús ha criticat que la comunicació no s’hagi produït, i que el govern de Mariano Rajoy no hagi tingut en compte els objectius marcats per les directives d’aigua, d’aus i biodiversitat per elaborar els plans. És per això que l’eurodiputat reclama a la Comissió que actuï davant del que considera uns incompliments “flagrants”.

L’eurodiputat també ha subratllat l’amenaça de la CE d’obrir un procediment d’infracció contra l’Estat espanyol, tal com va fer en el cas del projecte de pantà de Biscarrués.

Finalment, en la seva resposta, la Comissió Europea ha refermat que “els terminis no són objecte de negociació” davant de possibles peticions de moratòria, i ha admès que l’Estat espanyol va lliurar fora de termini els plans hidrològics nacionals. Segons ha recordat Gambús, s’haurien d’haver aprovat abans del desembre del 2015 i el govern espanyol ho va fer el 8 de gener del 2016.Europa amenaça amb un procediment d’infracció perquè no s’han comunicat ni justificat possibles desviacions dels objectius
  • Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
    Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies