Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Convergència demanarà ajudes per incentivar l'obertura d'establiments al nucli antic

publicat el 25/4/2016


- Convergència i Unió demanarà al ple que s'impulsen ajudes per incentivar l'obertura de locals comercials a la zona del casc antic. En concret, la moció que presentaran els convergents sol·licita estudiar la creació d'ajudes a "aquells establiments que vulguin fer una inversió per instal·lar-se, en una primera fase, al carrer Major i en l'àmbit d'actuació del projecte (Elisabets, Sant Josep, plaça Ramon Berenguer IV, avinguda Alcalde Palau i avinguda Santa Bàrbara). La moció s'acompanya amb les bases reguladores que CiU ja va preparar abans del maig del 2015. "No és donar per donar diners", ha explicat en roda de premsa la portaveu dels convergents, Isabel Ferré, "són uns ajuts a la rehabilitació i compra de material i mobiliari". "En el cas que després d'obrir l'establiment i rebre l'ajuda, el negoci tanqués, el local ja estaria rehabilitat", ha afegit. Les ajudes que planteja CiU van d'un mínim de 500 euros (amb una inversió total de 1.000 euros) a un màxim de 3.000 euros. La moció demana que es facin les modificacions pressupostàries pertinents per posar-ho en funcionament dins de l'any 2016 amb una quantia inicial de 15.000 euros aquest 2016.

La segona moció que presentarà Convergència al plenari d'aquest dilluns demana la "creació d'una àrea de jocs integradora i accessible al parc dels Xiribecs". "Un dels objectius de la moció és promoure la inclusió social preveient la instal·lació de jocs accessibles per a nens i nenes amb mobilitat reduïda", exposa la moció, tot demanant que es faci "un estudi que analitzi l'accessibilitat, la mobilitat i la seguretat a les zones de joc infantils dels parcs per tal de fer-los totalment inclusius". Quant als acords de la moció, demana "la remodelació i adaptació de l'actual zona infantil del Parc dels Xiribecs per tal que sigui la primera (i no l'última) d'aquestes característiques a la nostra ciutat". També que "a partir d'aquest estudi, i primera experiència es continuen realitzant actuacions per garantir que eun futur com a mínim el 50% dels parcs infantils d'Amposta sigui inclusius i disposin de jocs infantils accessibles a tots els infants, amb discapacitat o sense". "No es tracta de fer parcs infantils separats, sinó adaptar els ja existents perquè siguin inclusiu", ha afegit la portaveu convergent.

En el marc de la roda de premsa prèvia del ple, Ferré també ha volgut felicitar a Josep Sancho, nou representant de l'Ajuntament al Poble Nou i ha volgut "fer palès que no s'incorporarà a l'equip de govern actual i que tindrà les possibilitat limitades". "És una altra manera de funcionar, veurem com va", ha etzibat.

Ferré també ha volgut fer una queixa de les JNC. "El Sant Jordi sempre s'ha fet al Castell, els partits polítics també estaven ubicats allí", ha recordat, "enguany a les JNC se'ls va dir que sí, però que havien de pagar 25 euros per la paradeta". "Després se'ls diu que no, que han d'anar a la plaça del Mercat, però continuant pagant", ha detallat. "A aquest grup municipal no se'ns va informar de res, Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Convergència demanarà ajudes per incentivar l´obertura d´establiments al nucli antic

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies