Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

EL GRUP MUNICIPAL DEL PSC D’AMPOSTA INSTA AL PLE A DEMANAR AL PARLAMENT LA REDUCCIÓ DE LA RÀTIO A LES AULES D’INFANTIL A CATALUNYA

publicat el 20/4/2016


 El portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Amposta, Francesc Miró, ha fet públic aquest dimarts que el grup socialista presentarà una moció al ple municipal en la que s’insta a la Generalitat a no suprimir cap línia de P3 a Amposta.

Així mateix, la  moció socialista demana al Govern que modifiqui la llei d’educació de Catalunya a fi i efecte de rebaixar la ràtio a un màxim de 20 alumnes per aula al cicle d’educació infantil.

“Un poble que tanca aules és un poble sense futur. No ens ho podem permetre! Precisament els socialistes creiem el contrari: Amposta és futur! Hem decidit impulsar aquesta moció, que esperem que sigui aprovada per unanimitat, també per donar ple suport a les mobilitzacions de les associacions de mares i pares i de tota la comunitat educativa del nostre poble per defensar les 10 línies actuals de P3 que hi ha Amposta.”

Segons el portaveu socialista “tancar una línia de P3 com preveu fer el Govern de CDC-ERC a la Generalitat seria un gravíssim error que condicionaria el futur de la nostra ciutat. En aquest sentit ja anuncio que els socialistes promourem també iniciatives parlamentàries per evitar aquesta minva d’oferta educativa a Amposta. No farem ni un pas enrera en aquest objectiu que és, i ha de ser, de tots i totes.”

El regidor socialista ha recordat que les progressives retallades pressupostàries dels Governs convergents a la Generalitat en matèria d’educació han laminat part de la bona feina feta durant els anys de Govern de progrés. En aquest sentit, el PSC defensa incrementar progressivament els recursos adreçats a educació amb l’objectiu de situar les inversions, com a mínim, en el 6% del PIB en els propers cinc anys. “Un objectiu perfectament viable si hi ha la voluntat política de dur-ho a terme”, ha reblat Miró.

En un altre ordre de coses, el PSC presentarà una segona moció al ple municipal demanant la tramitació de la creació de l’òrgan municipal de caràcter polític a la figura d’alcalde del Poble Nou del Delta.

“Si ens creiem, com és el cas dels socialistes, que cal aprofundir en la descentralització municipal i respectar la identitat i l’autogovern dels diferents nuclis del poble també cal desenvolupar i fixar les competències i atribucions d’aquests representants institucionals, en una nova relació basada en una lleialtat institucional i no en un tutelatge. En cas contrari, estaríem davant d’un exercici d’hipocresia política que reconeix una realitat però després aquest reconeixement queda sense efecte sine die per manca de poder de decisió real i d’això, per desgràcia, ja en tenim en excés a la política catalana i espanyola...”, ha conclòs el portaveu socialista a l’Ajuntament d’Amposta. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > EL GRUP MUNICIPAL DEL PSC D’AMPOSTA INSTA AL PLE A DEMANAR AL PARLAMENT LA REDUCCIÓ DE LA RÀTIO A LES AULES D’INFANTIL A CATALUNYA

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies