Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Agricultura resol favorablement una primera part d'ajuts a la millora de la competitivitat de les explotacions agràries per 14,14 milions d'euros

publicat el 12/4/2016

 


 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha ajudat 357 emprenedors catalans a millorar la competitivitat de les explotacions agràries, mitjançant ajuts a inversions que incrementin la viabilitat de l’empresa, o promoguin l’ús de tecnologies agrícoles innovadores. L’import total d’ajut atorgat ascendeix a 14.137.296,05 euros que representa un volum d’inversió de gairebé 28 milions d’euros.

 

Aquests expedients resolts representen només una primera part dels expedients que està previst aprovar aquest any. La convocatòria 2015 ha estat excepcional quant a volum de sol·licituds de CGE, i concretament, de l’ajut a la competitivitat, s’ha rebut en aquesta convocatòria un total de 1.768. Per aquest motiu, el DARP va demanar una ampliació del pressupost disponible per a aquesta línia que actualment supera els 35 milions d’euros. Els projectes que ara s’aproven tenen un mínim de 45 punts, per tant sumen diferents prioritats i com a mínim hi participen joves.

 

Actualment, amb l’ampliació de pressupost aprovada al desembre, el DARP està revisant una segona part de sol·licituds amb què aprovarà els expedients a partir de 25 punts, i per tant garantint els projectes en els que hi participen joves agricultors. Paral·lelament, s’està fent un gran esforç per a garantir més pressupost a aquest ajut, i poder aprovar un major nombre de projectes. 

 

Amb aquesta línia d'ajuts es fomenta la millora dels resultats econòmics de les explotacions agràries, es facilita la seva reestructuració i modernització, i s’incrementa la seva participació i orientació cap al mercat. Val a dir també que es dóna suport a inversions productives per a la reestructuració d’explotacions, a la millora de les condicions d’higiene i benestar animal, i aquelles que suposen un increment del valor afegit, classificació, condicionament, transformació i comercialització dels productes agraris de la pròpia explotació. La meitat de les propostes són de Lleida, seguides de la Catalunya central i Girona.

 

Finalment, cal destacar alhora l’esforç dels titulars d’explotació agràries per a invertir en la modernització de les seves explotacions. així com el que realitza l’administració catalana per a donar el màxim suport a aquest tipus de projectes.

 


Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies