«Qui pensi que això de la Indústria 4.0 no va amb ell, pot perdre el tren.»
Matilde Villarroya, Directora General d´Indústria a la Generalitat de Catalunya

reduir font ampliar font

  • Vull crear una empresa
  • Programa de formació
  • Bonificacions noves activitats
  • Programa a les escoles


9

GEN

2014

TEDxAmposta

El passat 20 de desembre va tenir lloc el TEDxAmposta

En l’organització del TEDxAmposta van participat 32 voluntaris, 14 professionals, 22 empreses, 8 organismes locals, 2 escoles i 1 universitat. Els drons, la impressora 3D i una literatura seleccionada donaven la benvinguda al TEDxAmposta.

Es va aconseguir un cartell de luxe amb tots els ponents vinculats a les terres de l’Ebre, vinguts de les nostres comarques o des de l’altra banda de l’Atlàntic. Ens van impressionar  amb les seves brillants aportacions i amb la seva capacitat de comunicació, parlant de ciència, educació, empresa, millora personal, responsabilitat social i art.
El grup ATEMPO va iniciar la jornada amb una posada en escena al més pur estil TEDx. Tot seguit, Marc Font ens va sorprendre amb dos tiradors d’esgrima a l´inici de la seva "talk". Ens va parlar de les eines dels esportistes d’elit aplicades a la vida diària i destacant la importància del control emocional.
El vídeo de la TEDtalk de Richard Tureré va donar pas al següent ponent. L’aerofeeder i la seva filosofia va ser l’aportació de Cristobal Aguilera qui ha aplicat aquesta idea a les zones més deprimides d’Equador i d´altres països Sud-americans.
La coach Ruth Freixedas ens va explicar el seu projecte educatiu a les escoles del Delta de l’Ebre basat en la intel•ligència emocional i en l´autoconeixement.
Una de les TEDtalks més vistes de la història va seguir a la Ruth. Simon Sinek ens va explicar la importància de començar amb el "per què".
A la tornada de l’esmorzar es va poder disfrutar de la metàfora de Santi Valldeperez entre fer un coc i fer una pel•lícula, arribant a estendre la metàfora a la millora del territori.
El va seguir el cor Flumine que ens van donar un ensurt quan es van mesclar entre els assistents i sense avisar, van començar a cantar des de les cadires del públic per anar pujant a l´escenari a interpretar un parell de temes més que van agradar molt als assistents.
Pere Estupinyà, un tortosí que viu i treballa a Nova York, escriptor i divulgador científic, ha escrit diversos llibres i gaudeix de reconeixement mundial per la seva rigorosa tasca i compromís amb la ciència, ens va parlar del rascar on no pica i de pensar com a extraterrestres per descobrir allò desconegut i fer així més apassionant l’aprenentatge i la nostra vida.
L’inici de Joan Antó fent un play-back del Nessun Dorma interpretada per Pavaroti, no va deixar a ningú indiferent. La seva idea sobre Adesse i Avesse ens ajudarà a prendre millor les decisions crítiques.
És necessari inventar en educació? Innovar? Totes dues coses? El model de Jaume Vilella ens va portar al complex món de l’educació i ens va deixar a tots pensatius amb la pregunta final: Si el teu fill et pregunta al final del dia, i tu, papa? Què has aprés de nou avui?
Amb aquesta enriquidora pregunta ens en vam anar a dinar. Menú especial TEDxAmposta preparat per la voluntària i nutricionista Mireia Agramunt. Sostenible i ecològic amb el suport dels espònsors, es van poder oferir uns plats amb productes de la terra que més d’un va repetir.
Un altre descobriment per a molts va ser Joan Rovira, cantautor que ha voltat per molts països cantant al carrer i que ara treu el seu primer disc. Ens va oferir tres temes, un dels quals explicava una història que una persona li havia enviat per Internet. Un noi de Camarles que promet.
La idea de la revolució silenciosa, proposada per l’Anna Zaera ja enfilant la recta final, ens va portar a les connexions entre les persones i els projectes, i la seva força. Molt aplaudida, va posar exemples de les nostres terres.
L’expert en nanotecnologia, l’ampostí Robert Rallo, va seguir amb la importància de les coses petites. També ens va ensenyar els seus estudis en models computacionals per a substituir els animals que són sacrificats als laboratoris.
A final, Claudia Valladares, que té a la seva germana vivint a Amposta, ens va emocionar amb la seva crida a l’acció per eradicar la pobresa amb la idea de que es pot eliminar gràcies als emprenedors socials. També molt aplaudida, va ser la cirereta d’un pastís que aportà coneixement i reflexió als assistents.
Per un dia, van ser profetes a la seva terra. Nosaltres i els nostres fills necessitem referents com ells.

Amb totes les entrades esgotades des de feia dies, les dades parlen per sí soles:
412 persones van veure el TEDxAmposta: 100 assistents seguint-lo en viu (aforament màxim fixat per TED) + 105 a les seus paral•leles + 207 en streaming https://new.livestream.com/tedx/tedxamposta.
218 twitts els dia de l’esdeveniment
https://twitter.com/search?q=%23tedxamp&src=typd&f=realtime
318 seguidors al Facebook essent el TEDx que té mes seguidors/població a Espanya. https://www.facebook.com/TEDxAmposta

 
Els espònsors que van fer possible el TEDxAmposta han estat::
Ampost@EMPRESA
CONSELL COMARCAL MONTSIÀ - MONTSIÀ ACTIU
OBRA SOCIAL DE LA CAIXA
TEMPS DE TERRA
BALFEGÓ GRUP
CARBURANTS DEL MONTSIÀ
FUNDACIÓ MERCÈ PLA
JOAN CASTELLÀ VERDURES ECOLÒGIQUES
FLUX DESENVOLUPAMENT WEB
DELTASOLUCIONS
ROBOTITO DISENY WEB
TICKETEA
GRAMÀTICS
SMTRAINERS
LEXTRAD
360 GRAUS TECNIZ
UNIO FILHARMÓNICA
EMPATICA.NET
ECO AUDIO STUDIO
DANI DASSOY FOTÒGRAF
TOT SONA
LO FORN D´ENRIQUETA

 Moltes gràcies a tots!

Amposta Empresa > <b>Notícies</b> > TEDxAmposta   Amposta Empresa > <b>Notícies</b> > TEDxAmposta

 Ajuntament d´Amposta 

Catalunya emprèn Generalitat de Catalunya. Departament d´Empresa i Coneixement Fons Social Europeu 


Ajuntament d’Amposta (Indústria i Empresa) · Pl. de l´Ajuntament, 6, 3a planta · 43870 Amposta · Tel. 977 70 00 57 · Fax 977 70 41 32 · | empresa@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies