«Tot està per fer i tot és possible». Miquel Martí i Pol

reduir font ampliar font

  • Vull crear una empresa
  • Programa de formació
  • Bonificacions noves activitats
  • Programa a les escoles


28

JUN

2013

PRESENTACIONS DEL "PROGRAMA BE AN ENTERPRENEUR"

ELS ALUMNES DELS CENTRES D’ENSENYAMENT D’AMPOSTA PRESENTEN ELS PROJECTES DEL PROGRAMA DE LA FUNDACIÓ ESCOLA EMPRENEDORS “BE AN ENTERPRENEUR”.

Durant els mesos de maig i juny s’han presentat al públic els projectes realitzats pels alumnes de 1r de Batxillerat i 3er d’ESO de l’Institut de Tecnificació, grau de Turisme de l’IES Montsià, i els de dos cursos de 3er d’ESO del Col•legi Sagrat Cor, en total 60 alumnes que han rebut formació en emprenedoria dins el programa “Be an Enterpreneur”.

“Be an Enterpreneur”, és un programa creat per la Fundació escola Emprenedors i en virtut del conveni signat amb l’Ajuntament d’Amposta, i per mig de la coordinació d’Amposta Empresa, i amb la col•laboració de la Fundació La Caixa s’imparteix a diversos col•legis i Instituts de la ciutat.

Els programa “Be an enterpreneur”, ensenya als estudiants a pensar de forma innovadora i creativa, fomenta entre d’altres valors l’autoestima dels estudiants, a treballar en equip, desenvolupar activitats d’expressió oral i comunicació en públic, desenvolupar capacitats de gestió i lideratge d’un projecte, la resolució de problemes, a acceptar i compatir les crítiques, aprendre a pensar de forma global i internacional, i l’ús actiu de l’anglès i les noves tecnologies durant tot el programa.

Els alumnes del programa varen crear un projecte empresarial a partir d’una idea pròpia, dissenyant-la i desenvolupant-la completament per mig d’un Project Plan, i  finalitza el programa amb una presentació pública formal del projecte, davant pares, professors i convidats, del pla d’empresa del projecte ideat, amb suport powerpoint i expressió oral davant el públic. El programa ha dut a terme també la intervenció de conferenciants externs que han explicat la seva experiència emprenedora als estudiants.

El programa aprofundeix molt en desenvolupar els projectes ideats pels estudiants en un entorn cooperatiu i col•laboratiu entre els alumnes, apartant.-se de l’entorn competitiu, el programa no premia els projectes, sinó que valora l’esforç del grup en desenvolupar una idea i dur-la a terme, no hi ha premis, sinó la satisfacció de presentar-los en públic i de rebre una formació divertida, diferent i basada en un joc que els aporta coneixements formatius en un entorn allunyat de les classes formals.

Els projectes presentats, varen ser extraordinaris, sobretot per la seva desbordant originalitat, imaginació i l’ús actiu de les noves tecnologies en tots ells.

Els projectes dels dos grups de 3er d’ESO del Col•legi Sagrat Cor Campus aldea ampostí, Sistemes CG, Snow Down, Glamour Express, Power Help Society, T’Il•lusió, Digital Robots i Dianama, són projectes basats en campus d’esports d’estiu amb anglès, sistemes automàtics d’instal•lació de cadenes i canvi de rodes per als vehicles, un snow park indoor amb tecnologia aplicada als esquís i taules de snow board, un centre comercial de roba i complements que combinaven disseny i tecnologia, una empresa que buscava solucions i productes per fer més fàcil la vida dels ciutadans, un projecte que ha inventat la vacuna definitiva per al càncer sense efectes secundaris, els nanorobots mèdics  que s’ingereixen com una píndola i que solucionen problemes de salut interns i fractures òssies, i un projecte d’estudi avançat per controlar el nivell de sucre en sang dels diabètics mitjançant un rellotge- braçalet  i l’invent de la insulina beguda amb un programa informàtic de controls de nivells de sucre periòdics en mòbils i  tauletes digitals.

Els projectes de 1er de batxillerat de l’Institut de Tecnificació  Adapter Company, Sagima glasses, Ydobón i Clef’s,  giraven al voltant de productes tecnològics adaptats a les necessitats dels clients, ulleres que et permetien gravar els moments feliços de la vida i reproduir-los en qualsevol moment, crear hologrames per poder estar present a dos reunions o events al mateix moment, i la creació de roba i complements convertibles que s’adaptaven a la forma del cos dels usuaris entre algunes idees del projectes.

El projectes de 3er d’ESO de l’Institut de tecnificació Escola de vida, Rixei, Punt de trobada, son projectes basats en una fundació que t’oferia experts professionals en matèries per a assessorar en funció d eles necessitats dels clients, una escola d’idiomes internacional amb mètodes innovadors d’aprenentatge, un espai basat en la salut com a punt de trobada per a joves.

Els quatre projectes de l’IES Montsià corresponents al grau de Turisme presentats, es basaven en activitats turístiques, Ebre Experience, Fishing Tour, Ebre Tours Pack i Turisport Serveis basaven la seva idea en experiències gastronòmiques i paisatgístiques en vaixell navegant pel Riu Ebre, Experiències de pesca i gastronòmiques convivint amb els pescadors tradicionals i compartint la vida d’aquest d’alt d’una embarcació de pesca, confecció i compra de packs turístics i serveis turístics i esportius a les cases de pagès del territori i als centres educatius de les terres de l’Ebre entre algunes idees dels projectes.

El programa inclou una xerrada per cada programa amb exemples i experiències d’emprenedors del territori, en concret, varen explicar als alumnes el seu projecte i experiència com a emprenedors, Jesús Ferré (Iconalab), Jordi Font (Avatars) i Eva Forcadell (Memoryteca).

Les direccions i professorat dels centres que l’han rebut, han expressat la total satisfacció pel contingut del programa  valorant expressament i de forma molt positiva el contingut, els valors, les tècniques, transmissió d’experiències dels formadors i els aprenentatges que transmet el programa als alumnes que l’han rebut, i ja han manifestat la seva intenció en continuar implementant-los durant el proper curs lectiu, i ampliar-lo a més alumnes i cursos als seus respectius centres.

Cal recordar, que els programa en dos anys d’aplicació a Amposta ha crescut de forma important a la nostra ciutat, passant de dos programes el curs 2012 a cinc programes el curs 2013, preveient ampliar l’oferta formativa del programa durant els propers cursos lectius.

Amposta Empresa > <b>Notícies</b> >  PRESENTACIONS DEL "PROGRAMA BE AN ENTERPRENEUR" Amposta Empresa > <b>Notícies</b> >  PRESENTACIONS DEL "PROGRAMA BE AN ENTERPRENEUR"


 Ajuntament d´Amposta 

Catalunya emprèn Generalitat de Catalunya. Departament d´Empresa i Coneixement Fons Social Europeu 


Ajuntament d’Amposta (Indústria i Empresa) · Pl. de l´Ajuntament, 6, 3a planta · 43870 Amposta · Tel. 977 70 00 57 · Fax 977 70 41 32 · | empresa@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies