«Qui pensi que això de la Indústria 4.0 no va amb ell, pot perdre el tren.»
Matilde Villarroya, Directora General d´Indústria a la Generalitat de Catalunya

reduir font ampliar font

  • Vull crear una empresa
  • Programa de formació
  • Bonificacions noves activitats
  • Programa a les escoles


22

NOV

2012

Ja tenim configurat el segon forum d´experiències emprenedores

El servei Amposta Empresa de l’Ajuntament d’Amposta prepara el segon Fòrum d’Experiències Emprenedores, una jornada que s’adreça a empreses, autònoms i joves emprenedors per donar a conèixer experiències d’èxit en la creació de nous projectes emprenedors

Amposta Empresa > <b>Notícies</b> > Ja tenim configurat el segon forum d´experiències emprenedores

El servei Amposta Empresa de l’Ajuntament d’Amposta prepara el segon Fòrum d’Experiències Emprenedores, una jornada que s’adreça a empreses, autònoms i joves emprenedors per donar a conèixer experiències d’èxit en la creació de nous projectes emprenedors. Poc més d’un any després de la seva creació el servei Amposta Empresa ha assessorat un centenar d’iniciatives empresarials, ha realitzat diverses jornades d’informació i orientació per a emprenedors i ha iniciat el projecte d’Emprenedors a les Escoles per primer cop a la província de Tarragona.

El dimarts  4 de desembre a les 16:30 hores de la tarda i al teatre-auditori El Casal, situat al carrer Simpàtica numero 6 d’Amposta es celebrarà la segona edició del Fòrum Amposta Empresa “Experiències emprenedores” organitzat pel servei Amposta Empresa pertanyent a la Regidoria d’empresa i indústria de l’Ajuntament d’Amposta i la patronal de la petita i microempresa PIMEC.

 El fòrum és un esdeveniment dirigit a empreses, autònoms i joves emprenedors que pretén posar de manifest l’experiència de diferents projectes desenvolupats de forma recent per emprenedors de les terres de l’Ebre que destaquen per la seva originalitat, responsabilitat social o aporten valor afegit a al societat.

 En aquesta segona edició exposaran, en un format breu de 10 minuts cadascun, tres projectes de joves emprenedors. El primer és el de dos joves d’Amposta que han renunciat a algunes propostes de feina per compte aliè, per emprendre el projecte que de veritat els motivava i apassionava; construir la seva pròpia empresa, DELTA SOLUCIONS, dedicada a serveis de desenvolupament d’aplicacions mòbils, desenvolupament web, social media, formació, botiga online i servei tècnic de reparació d’aparells informàtics i consoles. Delta solucions ofereix principalment els seus serveis a empreses i emprenedors, encara que també als particulars.

 El segon projecte, serà el de 4 joves emprenedors dos de Deltebre un de Tortosa i un de Barcelona que per diverses raons laborals varen apostar per emprendre un projecte innovador, inexistent fins al moment i únic al món, CULTIVA TU FE. El projecte cultiva tu fe destaca per la imaginació i la tenacitat dels seus impulsors, i ha jugat un paper fonamental que no ha estat exempt de complicacions i feixugues gestions per importar des d’Israel els materials per a ser destinats al consumidor final. Aquest interessant projecte es basa en importar terra d’Israel (terra santa) i llavors de plantes i arbres que apareixen en passatges bíblics per a vendre’ls en un envàs molt atractiu per a que els seus clients puguin adquirir una porció de Terra Santa i llavors i plantar-les a les seves llars. Tot el producte, terra i llavors, està acompanyat d’un certificat emès per un tècnic sobre la seva autenticitat i procedència.

 El darrer projecte és el de dos joves ampostins, que va començar fa una any arran de

l’observació d’un espai de mercat que no estava cobert per ningú i que s’està consolidant com a projecte revelació dins l’àmbit educatiu esportiu. El projecte AVATARS es basa en donar una formació esportiva a nens i nenes basada en valors com la responsabilitat, l’esperit de sacrifici, la tolerància al fracàs i a la derrota, l’assimilació de la victòria de forma proporcionada, el compromís de treballar en equip per aconseguir un mateix objectiu, prendre decisions adequades en situacions de pressió, el “fair play”, i l’esportivitat entre altres valors.

 El projecte Avatars va començar principalment amb el futbol com a eix esportiu, però els seus creadors, donats els excel·lents resultats aconseguits, estan en fase d’internacionalitzar i d’ampliar el projecte a altres esports i formar part d’altres projectes educatius i pedagògics.

 El Fòrum d’emprenedors finalitza amb la conferència “Emprendre amb èxit” a càrrec del conegut coach, consultor de comunicació, periodista i escriptor SERGIO FERNÁNDEZ, autor l’any 2009 del llibre “Vivir sin jefe. El libro que hará que ames trabajar por tu cuenta”, que s’ha convertit en el llibre de referència per a un gran nombre d’emprenedors, de moment ja s’ha editat la 15ª edició i s’ha traduït a diversos idiomes. També és l’autor del llibre editat l’any 2010 “Vivir sin miedos. Atrévete a comenzar de nuevo”, llibre que està  a la venda en la seva 4ª edició. Sergio Fernández, és també director del Màster de Emprenedores que s’imparteix a Madrid i és el director i presentador del programa de ràdio Pensamiento positivo que s’emet tots els dissabtes al migdia a Punto Ràdio.

Amposta Empresa > <b>Notícies</b> > Ja tenim configurat el segon forum d´experiències emprenedores

 El servei Amposta Empresa, celebra amb aquest esdeveniment per a emprenedors un any des de la seva creació. En aquest any ha atès i assessorat més de cent iniciatives empresarials, ha apostat per primera vegada a la demarcació de Tarragona per portar el projecte “Be an enterpreneur”, emprenedors a les escoles, de la Fundació escola Emprenedors als centres d’ensenyament de secundaria d’Amposta, ha confeccionat i dut a terme un calendari de formació per a autònoms i emprenedors de forma totalment gratuïta que ha estat un èxit d’acceptació. Cal recordar que el servei Amposta Empresa va iniciar, fa escassament un any, la seva primera acció dirigida als emprenedors en la primera edició del Fòrum Amposta Empresa amb la presència i intervenció de David Sanz i Joan Estellé com a emprenedors del territori i va tancar l’acte amb una espectacular conferència del conegut analista econòmic i emprenedor Marc Vidal.

Tota aquesta sèrie d’iniciatives, i malgrat la seva curta trajectòria, van fer que el servei Amposta Empresa fora guardonat el passat mes de maig amb el premi “Qualitat Ebrenca” que atorga des de fa 17 anys l’associació d’amics i amigues de l’Ebre a les entitats i empreses que fan una tasca destacable i significativa en benefici del territori.

 Ajuntament d´Amposta 

Catalunya emprèn Generalitat de Catalunya. Departament d´Empresa i Coneixement Fons Social Europeu 


Ajuntament d’Amposta (Indústria i Empresa) · Pl. de l´Ajuntament, 6, 3a planta · 43870 Amposta · Tel. 977 70 00 57 · Fax 977 70 41 32 · | empresa@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies