«No hi ha innovació sense risc, però el gran risc és no innovar. Xavier Marcet»

reduir font ampliar font

  • Vull crear una empresa
  • Programa de formació
  • Bonificacions noves activitats
  • Programa a les escoles


FÒRUM Ampost@EMPRESA #FAME16

L´Auditori Municipal ple de gom a gom en un dels esdeveniments d´emprenedoria més importants que es fa a les terres de l´Ebre.

El passat 27 d’octubre va tenir lloc el Fòrum Ampost@EMPRESA  #FAME16 amb un Auditori ple de gom a gom. Aquest Fòrum, l’esdeveniment emprenedor més important a les terres de l’Ebre, té com a finalitat explicar experiències d’èxit d’emprenedors del territori.

Aquest any vam comptar amb 4 experiències que van explicar com va néixer la idea i com la van portar a terme, van parlar d’emprenedoria i van animar als emprenedors, si més no, a treballar el projecte que tenen en ment.

Les experiències en primera persona van ser www.captio.net la primera startup de les Terres de l’Ebre. Els seus cofundadors, gent molt jove, Joaquim Segura, Dan Moser, Lluís Claramonte i Joel Vicient, qui va fer l’exposició. Va explicar als assistents que s’ha de trobar allò que et faci feliç i que un emprenedor fa que les coses passin. Per ells, com altres emprenedors, va ser dur, però va valdre la pena.

www.yupih.com  amb Ramon Segarra i Ferran Grañana al capdavant van decidir engegar aquest projecte en plena crisi i es van tirar a la piscina sense saber si estava plena o no. D’altra banda, pensen que en una empresa primer són les persones, segueixen les emocions, l’experiència i la motivació per tirar endavant tots els projectes.

Pasqual Almudeve i Eva Forcadell  van presentar www.memoryteca.com. Van ser els tercers ponents  amb un projecte que va sorgir a partir d’un dels seus 4 fills i al magatzem de casa seva. Ens van explicar la teoria de l’iceberg, la part que no es veu, 10 vegades superior, representa l’esforç, la perseverança, les hores de feina, la por, els disgustos.... i la part de dalt és la més fàcil de veure i és la que acaba veien tothom. Dos emprenedors, un advocat i una neuropsicòloga, que tenen les seves respectives feines i que a més, tenen la brillant idea d´engegar un projecte empresarial compaginant la seva vida personal amb la professional, la qual cosa els converteix amb súper herois.

Sofia Cabanes i Sílvia Berbís, dos periodistes de www.aguaita.cat van finalitzar la primera part del Fòrum explicant que, per un ERO a l’empresa que treballaven, es van veure obligades
a crear el diari digital a correcuita sense ni fer un pla d’empresa  i ens vam quedar amb la següent reflexió "Si no hi ha ningú que et vingue a rescatar, el millor és rescatar-se a un mateix" i així ho van fer. No van tenir guanys fins al segon any d´haver iniciat el seu projecte, però tampoc van fer una gran inversió.

Vam finalitzar el Fòrum amb la xerrada del periodista Antoni Bassas, Emprendre, alguna pregunta més? A banda d’explicar-nos que va tenir de muntar una empresa pel programa APM de Catalunya Ràdio i TV3 , ens va explicar les seves experiències emprenedores dins del món periodístic, va fer un repàs des dels seus inicis amb els diferents projectes professionals. Va parlar de passió pel que es fa, de verbalitzar els somnis, de moltes hores de feina, amb pocs dies de festa i fins i tot sense vacances, de nous reptes, noves experiències, de l´aprenentatge constant... Per l’Antoni Bassas un emprenedor és un “pencaire il·lusionat” i de fet ell va demostrar que ho havia segut i encara ho segueix sent en tota la seva carrera professional com a periodista.

Vam tenir un photocall en viu amb personatges històrics que reflexaven alguns dels molts aspectes que s’ha de contemplar en un emprenedor, la investigació (Albert Einstein), la responsabilitat social del teixit emprenedor (Mare Teresa de Calcuta), la formació (Maria Montessori) i la comunicació (Charles Chaplin).

L´any que ve més i millor!!

Amposta Empresa > <b>Notícies</b> > FÒRUM Ampost@EMPRESA #FAME16


 

 Ajuntament d´Amposta 

Catalunya emprèn Generalitat de Catalunya. Departament d´Empresa i Coneixement Fons Social Europeu 


Ajuntament d’Amposta (Indústria i Empresa) · Pl. de l´Ajuntament, 6, 3a planta · 43870 Amposta · Tel. 977 70 00 57 · Fax 977 70 41 32 · | empresa@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies