«Qui pensi que això de la Indústria 4.0 no va amb ell, pot perdre el tren.»
Matilde Villarroya, Directora General d´Indústria a la Generalitat de Catalunya

reduir font ampliar font

  • Vull crear una empresa
  • Programa de formació
  • Bonificacions noves activitats
  • Programa a les escoles


14

MAR

2016

CÀPSULA D´INNOVACIÓ TECNOLÒGICA

Avui coincidint amb la Setmana de l´Emprenedoria que té lloc a l´IES Montsià, hem iniciat la càpsula d´Innovació Tecnològica.

Ampost@EMPRESA i la regidoria de Cultura i Ensenyament de l’Ajuntament d’Amposta han endegat el programa CÀPSULA D’INNOVACIÓ TECNOLÒGICA  que s’impartirà a  l’IES Montsià (coincidint amb la seva Setmana de l’Emprenedoria) a l’IES Ramon Berenguer IV i a l’institut de Tecnificació.

És un programa que naix a partir de la xerrada “IMPRESSIÓ 3D I INNOVACIÓ”, que va tenir lloc al mes d’abril a càrrec de Marc Crescenti, cap de Recerca del CETECOM, on van assistir unes 60 persones. Crescenti va explicar les noves eines i tendències en innovació i tecnologia per desenvolupar el teu propi projecte. La cultura maker, l’Open Source, Arduino, els Fab Labs, etc. D’aquesta xerrada va sorgir un grup de whatsapp de makers que es van conèixer i que tenen aficions comuns. Aquest va ser el punt de partida per començar a pensar en difondre entre els joves totes aquestes eines i tendències mitjançant una càpsula d’innovació tecnològica.

 La càpsula té una primera part introductòria amb la Xerrada d’innovació tecnològica i una segona amb la realització del taller maker on durant 2 hores podran construir robots, programar videojocs, fer animacions, dissenyar peces amb l’ordinador i després materialitzar-les mitjançant impressió 3D. Se’ls ensenyarà les diferents tecnologies amb les que es poden treballar, podent-les provar i intentant resoldre problemes. Finament podran parlar amb un maker d’Amposta, Emili Bonet, que fa anys que inventa els seus propis objectes i els explicarà en primera persona com es poden fabricar amb material que tenim a l’abast.

 Els objectius d’aquesta càpsula entre altres són adquirir hàbits i valors, fomentar la tasca per equips així com l’aprenentatge mitjançant l’experimentació, el raonament i la diversió. Els alumnes escollits són de 4t d’ESO, Batxillerat, Cicle Superior de Mecatrònica.

 Amposta Empresa > <b>Notícies</b> > CÀPSULA D´INNOVACIÓ TECNOLÒGICA

 Ajuntament d´Amposta 

Catalunya emprèn Generalitat de Catalunya. Departament d´Empresa i Coneixement Fons Social Europeu 


Ajuntament d’Amposta (Indústria i Empresa) · Pl. de l´Ajuntament, 6, 3a planta · 43870 Amposta · Tel. 977 70 00 57 · Fax 977 70 41 32 · | empresa@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies