• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2017 El PSC d’Amposta defensa que l’Ajuntament rebaixi l’IBI rústic com a mínim en un 15% per al proper exercici 2018

El PSC d’Amposta defensa que l’Ajuntament rebaixi l’IBI rústic com a mínim en un 15% per al proper exercici 2018

El grup municipal socialista ha entrat a registre una moció que es debatrà en el proper ple municipal en què es demana a l’equip de Govern que rebaixi l’IBI rústic com a mínim en un 15%.

publicat el 19/09/2017

EL PSC D’AMPOSTA DEFENSA QUE  L’AJUNTAMENT REBAIXI L’IBI RÚSTIC  COM A MÍNIM EN UN 15% PER AL PROPER EXERCICI 2018

El grup municipal socialista ha entrat a registre una moció que es debatrà en el proper ple municipal en què es demana a l’equip de Govern que rebaixi l’IBI rústic com a mínim en un 15%.

El portaveu socialista  Francesc Miró  ha defensat que “es del tot necessari treure pressió fiscal al sector agrari, tant industrial, com professional o familiar a temps parcial donat que aquesta fiscalitat representa un esforç massa gran per part de tots els agents implicats.

Així mateix ha recalcat que l’activitat agrària comporta un valor afegit de tipus territorial i cultural que s’ha de mantenir i millorar en  la mesura dels recursos disponibles. “Per això qualsevol ajut en manteniment i millora de camins son accions necessàries des de l’ajuntament, però també una disminució de la pressió fiscal dels titulars de les propietats rustiques ajudaria en aquest sentit a la sustentació de l’activitat agrària”.

El grup socialista ha incidit en que “al nostre terme municipal aquest any  s’han produït alteracions de descripcions cadastrals pel que fa referència a la rústica, afectant per una banda una actualització cadastral i per l’altra un actualització de preus tant de construccions com dels valors del sòl dels terrenys agrícoles.  Aquest fet ha donat lloc a més de 1000 noves notificacions i per tant els ingressos municipals augmentaran molt considerablement”.

Francesc Miró ha recordat que “l’IBI rústic és un impost de titularitat municipal i que degut a les alteracions produïdes recentment suposa un augment de la despesa econòmica en un sector que ja està prou castigat pels preus i donat que l’ajuntament  regula el tipus impositiu deuria de treure el preu de l’accelerador i rebaixar el tipus impositiu”

“Els socialistes volem que aquesta moció esdevingui una ajuda real pels ampostins i ampostines. Precisament per això hem presentat aquesta moció ajustada a la realitat i a les possibilitats econòmiques de l’Ajuntament. No entendríem, sincerament, que l’equip de govern no fos capaç d’aprovar una reducció de l’IBI Rústic que beneficiï al conjunt de la ciutadania”, ha conclòs el portaveu socialista.

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > El PSC d’Amposta defensa que l’Ajuntament rebaixi l’IBI rústic com a mínim en un 15% per al proper exercici 2018

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament