• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2017 Amposta iniciarà la reforma del Casc Antic amb l’enderroc de quatre habitatges

Amposta iniciarà la reforma del Casc Antic amb l’enderroc de quatre habitatges

Amb l’aprovació definitiva del préstec tiren endavant els projectes planificats

publicat el 30/05/2017

El ple del passat dilluns 29 de maig va acabar amb l’aprovació de diferents resolucions importants per al municipi. La primera d’elles va ser l’aprovació inicial de la modificació número 47 del POUM en el canvi de qualificació a sistema d’equipaments a l’àmbit de la planta baixa dels sòls compresos entre els carrers Sant Roc, Sant Isidre i Travessia Sant Isidre, aquesta pretén transformar el Casc Antic d’Amposta, amb l’enderrocament de 4 edificis, i la construcció en el mateix espai d’un espai per a l’Associació de les Mestresses de Casa i de diferents pisos d’emancipació juvenil. Aquest punt va comptar amb l’aprovació de tots els grups, menys el de la regidora no adscrita, Rosita Pertegaz.
Una altre punt presentat per l’equip de govern, encara que aquesta va rebre el vot en contra de Convergència i l’abstenció de la resta de grups del consistori, va ser l’operació de préstec per un total de 5,5 milions d’euros, repartit en tres operacions diferents de préstec per portar endavant diferents projectes municipals, com la construcció del nou Pavelló d’esports, un projecte ja sol·licitat el 2010, o el cobriment de la piscina exterior. Una altra part del préstec anirà destinada als arranjaments d’edificis municipals com el Sindicat o el Mercat Municipal.
Pel que fa a les propostes presentades al Ple, dues d’elles es van aprovar per unanimitat i una d’elles va acabar retirant-se. Aquesta última va ser la presentada pel grup municipal del PSC-CP pel Dret a No perdre l’habitatge de Primera Residència a conseqüència de no poder assumir en part el pagament de les quotes mensuals de la hipoteca, aquesta moció després de ser debatuda al Ple pels diferents grups municipals, va acabar sent retirada pel fet que aquestes mesures ja estan contemplats en altres ajuts atorgats pel mateix ajuntament.
Les que sí que van ser aprovades va ser a moció presentada pel regidor German Ciscar, on demanava una Investigació del CAP d’Amposta, per comprovar les denúncies de falta d’especialistes i personal en general, aquesta va rebre el vot favorable de tot el consistori, ja que arran de la moció l’equip de govern ha demanat tota la informació disponible als responsables del CatSalut. L’informe entregat a tot el consistori, afirma que hi ha una manca general de professionals pediàtrics, però aquesta no només afecta al CAP Amposta, sinó que és una tendència que s’arrossega en tot el territori on existeix una manca de professional d’aquestes característiques. Pel que fa  a les vacunes, els informes entregats afirmen que la seva mancança tampoc és una singularitat del CAP d’Amposta, sinó que la manca de planificació de la indústria farmacèutica ha acabat amb aquestes deficiències als centres de salut occidentals.
Per acabar, es va aprovar l’altra moció presentada pel PSC-CP, per l’Arranjament del Vial Perimetral situat al límit Sud-Est-Sud-7 del POUM, la carretera que uneix l’Escola Agrària amb la carretera de Sant Jaume i que transcorre paral·lelament a la Nacional 340, aquesta moció es va aprovar per unanimitat, ja que el mateix alcalde, Adam Tomàs, va afirmar que «és un dels projectes que s’emmarquen dins de les obres i millores que l’ajuntament ja té planificades i que a més ja té una partida per arreglar-la.»

Aprovada la Moció de La Marea Pensionista
Per últim, es va aprovar una moció que no constava a l’Ordre del Dia però que va ser acceptada i aprovada per tots els grups del consistori, la moció presentada per tots els grups municipals a instàncies de la Marea pensionista, instava a defensar una pensió digna per a tots els pensionistes, amb una pensió mínima de 1.080 €.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament